Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Az utolsó fordulóban dől el a Bundesliga, megtörhet a Bayern egyeduralma

MTI/EPA/Anna Szilagyi
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A bajnokságot is bukhatják a bajorok, a Dortmund 11 év után lehet újra bajnok.

Sorozatban tízszer nyerte meg a Bundesligát a Bayern München, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy Borussia Dortmund az utolsó pillanatban elhappolhatja a bajnoki címet Thomas Tuchel csapata elől.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Mivel a Bayern – többek között Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően – kikapott a Lipcsétől, így a Dortmund egy esetleges győzelemmel megelőzhette volna a bajorokat a tabellán, a lehetőséggel pedig éltek is, hiszen magabiztosan, három góllal győzték le idegenben az Augsburgot.

Mindez azt jelenti, hogy a Dortmund egy fordulóval a bajnokság vége előtt két ponttal vezeti a Bundesligát, és ha hazai pályán legyőzi a gyengélkedő Mainzot, akkor 2012 után újra magasba emelheti a „Salátástálat” a csapat.

A Bayernnek csak akkor lehet esélye, ha megnyerik a Köln elleni idegenbeli meccset, a Dortmund pedig kikap, vagy döntetlent játszik – bajoroknak ugyanis sokkal jobb a gólarányuk.

Thomas Tuchel néhány héttel ezelőtt még a triplázást emlegette, azonban mind a kupából, mind pedig a Bajnokok Ligájából kiesett a Bayern, és könnyen lehet, hogy 2009 után ismét trófea nélkül zárják a szezon.