Útmenti gyalogosokat gázolt el egy teherautó Kenyában, rengeteg a halott és a sérült

Fotó: illusztráció | unsplash
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

A tragikus baleset egy főút mentén történt, legalább tízen meghaltak.

A rendőrség eddigi információi szerint a Migori városában történt balesetben a sofőr elveszítette uralmát a jármű felett, és az út mentén sétáló gyalogosok közé csapódott.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az ütközés tíz ember életét követelte, tíz másik járókelő pedig megsérült. Többen a teherautó alá szorultak, a város rendőrparancsnoka szerint a mentés folyamatban van, de félő, hogy az áldozatok száma még tovább növekszik.

Gyakoriak a hasonló tragédiák

Szemtanúk a helyi médiának elmondták, hogy a teherautó vezetője a baleset előtt többször is dudált. A teherautó rizzsel teli zsákokat szállított a szomszédos Tanzániába, Isebania határváros felé. A közösségi médiában mindeközben videók jelentek meg arról, ahogyan a teherautó kiborult rakományát fosztogatók támadták meg.

A húsvéti ünnepek alatt sok kenyai utazik vidéki otthonába, a rendkívül forgalmas időszakban pedig gyakoriak a súlyos közúti balesetek – számolt be róla az Al Jazeera.

Legutóbb januárban 21 ember vesztette életét, és 49-en megsérültek amikor egy Nairobiba tartó busz röviddel az ugandai határátlépés után balesetet szenvedett.