Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Május 25-től a kormányablakok újra időpontfoglalás nélkül fogadják az ügyfeleket

Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Takács Petra

2021. május 13. - 13:02

Ez természetesen sorszámhúzást is jelent, és igyekeznek minden dokumentumot pótolni, amik hosszabbításra, vagy cserére várnak.

Az egyik kérdés szerint állítólag a védettségi igazolványok ügyintézése miatt a kormányablakok rendkívül túlterheltté váltak, és más létfontosságú okmányok, például útlevél, vagy személyi igazolvány ügyintézéséhez egy hónappal előre sem kapnak időpontot az állampolgárok. Ezekre azonban a nyaralásuk miatt is szükség lenne.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

Gulyás Gergely miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, május 25-től a kormányablakok újra időpontfoglalás nélkül, sorszámhúzással fogadják az ügyfelek. Ettől azt remélik, hogy arra a tömeges ügyintézésre is képesek lesznek, ami valóban felhalmozódott a vírushelyzet miatt.

Részben ezt meg tudták oldani azzal, hogy meghosszabbították egyes személyi okmányok érvényességét, de egyszer ezek is lejárnak, így a következő fél évben nagyon sok igazolványt kell pótolni.

Kiderült, miért lassultak le az oltások Magyarországon

Van, ahol ezt nem tudják megtenni, mint például az útlevél esetében, ezért Gulyás szerint ott soron kívüli ügyintézésre lehet szükség.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.