Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Utcai harcok Szeverodonyeckben: tárcsere, majd újra lő az ukrán katona az oroszokra (videó)

Fotó: Orosz katonák a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert "Donyecki Népköztársaság" ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült. MTI/AP
not image

Takács Petra

2022. június 24. - 13:49

Korábban az ember hasonló jeleneteket általában a hollywoodi filmekben látott, ám ez még mindig a valóság, ezúttal Szeverodonyeckből.

Az ukránok nem teljesen egyedül harcolnak az oroszok ellen, ahogyan az orosz haderő sem. Mindkét oldalon vannak külföldi önkéntesek és zsoldosok, ráadásul nem is kis létszámmal képviseltetik magukat.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A csecsenek is több ezren küzdenek az oroszokért, és egészen megdöbbentő videók látnak napvilágot róluk harc közben. Az ukránoknál valószínűleg sokkal több az önkéntes, akik teljesen ingyen vonultak be, a britek közül például mintegy 3000-en tették ezt meg.

Az ukrán haderő közben Szeverodonyecket igyekszik megvédeni nagy erőkkel, ami miatt hetek óta véres utcai harcok alakultak ki a városban. Házról házra csatáznak egymással a felek, és drámai a helyzet.

A legtöbb épület már darabokban van, akárcsak Mariupolban. Hasonló a helyzet Szeverodonyeckben is, és az orosz túlerő miatt az ukránok komoly nyomás alá kerültek, de tartják az állásaikat.

Az alább látható videóban egy mindennapos jelenetet láthatunk, ahogyan az egyik katona épp tárat cserél a fegyverén, majd folytatja a sorozást az orosz erőkre, miközben a két társa átrohan egy másik részre.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.