Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,914 $

Megkezdték az első USB-C porttal ellátott iPhone 12 Pro Max árusítását

A szlovákiai DEEP vállalat sikeresen átalakított egy Apple iPhone 12 Pro Max készüléket, melynek révén hibátlanul működik USB-C csatlakozóval.

eBay/DEEP
Mobil

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A világ legelső USB-C porttal felszerelt iPhone-ja csillagászati összegekért kelt el, ezért nem véletlen, hogy mások is láttak potenciált az átalakításban. Így tettek a szlovákiai DEEP cégnél is, akik még egy videót is közzétettek arról, pontosan milyen folyamatok árán tudták elvégezni a nem mindennapi konvertálást.

A telefon felfeszítése és a Lightning csatlakozó eltávolítása után méréseket végeztek, hogy pontosan kiszámolják, mennyi hely szükséges az USB-C porthoz, ezt követően egy hajlékony kábelt terveztek, ami egy másik készülékből kiszedett, eredeti MFi chipet tartalmazott. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Ezt ráforrasztották az iPhone aljára, és egy új, 3D printerrel nyomtatott házat helyeztek a mobilra, amire az USB-C csatlakozó tökéletesen illeszkedik. Ahhoz, hogy az MFi chip is passzoljon, a hangszórómodult kicsit le kellett reszelni, ám a gondos összeszerelés után végül egy makulátlanul és biztonságosan működő iPhone-t kaptak.

A különleges 12 Pro Max mától kezdődően elérhető az eBay online piactéren, így aki szeretné, megvásárolhatja a világ második USB-C tápellátású iPhone-ját, ám igyekezni kell, hiszen március 6-án lejár az aukció.

Egyelőre nem mutatkozik túlságosan nagy érdeklődés az okostelefon iránt, jelenleg 1 350 dolláron áll a licit, ám az előző évi tapasztalatokból kiindulva még jócskán változhat a helyzet.