Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Több mint egymilliárd dolláros védelmi szerződést kapott a Lockheed Martin

Fotó: A brit légierő, a RAF felvétele egy amerikai B-2 Spirit lopakodó nehézbombázó repülőgépről F-35 Lightning II típusú brit egyhajtóműves vadászbombázókkal a dél-angliai Dovernél közösen tartott gyakorlórepülésen 2019. augusztus 29-én. MTI/EPA/RAF/Joe Blogs
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mindez lehetővé teszi olyan anyagok, alkatrészek és egyéb elemek beszerzését, amelyek szükségesek a 118 darab F-35-ös repülőgépek időben történő legyártásához és leszállításához.

Az amerikai védelmi minisztérium jelentése szerint az Egyesült Államok több védelmi szerződést ítélt oda egyes vállalatoknak pénteken, köztük egy több mint egymilliárd dollár értékűt a Lockheed Martin fegyverkezési konszernnek.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

Ez utóbbi kapcsán hozzátették, hogy a hosszú távú szerződés lehetővé teszi olyan anyagok, alkatrészek és egyéb elemek beszerzését, amelyek szükségesek a 118 darab F-35-ös repülőgépek időben történő legyártásához és leszállításához.

Mindez a légierő, a tengerészgyalogság, a haditengerészet és a külföldi katonai ügyfelek részére készül, s összesen 1,4 milliárd dollárból valósul meg – derül ki a The Straits Times beszámolójából.

A Lockheed Martin korábban egy 431 millió dolláros védelmi szerződést nyert el, amely által nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszereket és egyéb eszközöket kell leszállítania, s ezek az amerikai hadsereg és a külföldi szövetségesek számára készülnek.

A Boeing amerikai multinacionális vállalat – amely repülőgépek, forgószárnyas légijárművek, rakéták és műholdak tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik – pedig 497 millió dolláros szerződést nyert el CH-47F helikopterek leszállítására.