Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

USA: naponta több száz orosz katona halhat meg Ukrajnában

Házromok között tûzoltók egy Odessza külvárosában lévõ lakónegyedben egy orosz rakétatámadás után, 2022. július 26-án. MTI/AP/Michael Stekel
not image

Nagy Noel

2022. július 28. - 22:41

Egy magas beosztású amerikai védelmi tisztviselő elmondása szerint az oroszok napi szinte szenvednek rendkívül súlyos veszteségeket.

A Reutersnek névtelenül nyilatkozó tisztviselő szerint naponta több száz katonát veszít az orosz hadsereg, köztük tábornokokat és ezredeseket – idézte a Szabad Európa Rádió. Hozzátette: a parancsnoki láncban is komoly problémák vannak.

Soron kívül Beordibáltak Puskás Petinek az X-Faktorban: „Szégyen vagy, Peti”

William Burns, a CIA igazgatója is elmondta néhány nappal korábban, hogy legalább 15 ezer orosz katona veszthette életét a háború első öt hónapjában, valamint további 45 ezren megsebesültek. Nem tudni pontosan, hány ukrán katona hunyt el a harcok során, de a számuk hasonló vagy még nagyobb lehet.

Mivel Oroszország államtitokként kezeli az elesett orosz katonák számát, ezért Kreml által közzétett adatokról nem lehet tudni. Legutoljára március 25-én osztottak meg ezzel kapcsolatos információt, akkor 1351 orosz katona halálát ismerték el.

Az ukrán hadsereg jelentős veszteségeit mutatja, hogy Luhanszk megye ostroma idején maga a kormány jelentette be, hogy naponta 100-200 katona veszti életét a frontokon. Az elmúlt idők során szállított nyugati fegyverek, mint a HIMARS azonban nagy löketet adott az ukrán ellentámadásoknak.

Az amerikai védelmi tisztviselő például arról beszélt, hogy már legalább 100 különböző „nagy értékű” orosz célpontot semmisített meg az ukrán hadsereg, köztük parancsnoki központokat, lőszerraktárakat és légvédelmi fegyvereket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.