Dollár
424,44 Ft
Euró
413,17 Ft
Font
461,99 Ft
Bitcoin
19,516 $

USA: a cél az orosz oligarchák fizikai vagyonának levadászása

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. február 27. - 21:25

A Biden-kormány és szövetségeseinek célja, hogy levadásszák az orosz oligarchák jachtjait és kúriáit is.

A Biden-kormány és szövetségesei szombaton bejelentették, hogy a következő cél, hogy a szankciókkal ne csupán az orosz bankrendszert, de a befolyásos orosz oligarchákat is megbénítsák azáltal, hogy felszámolják fizikai vagyonukat, vagyis jachtjaikat és kúriáikat.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A szombati közös nyilatkozatban kijelentették, hogy egy transzatlanti munkacsoportot hoznak létre a szankcionált személyek és vállalatok joghatóságukon belüli vagyonának levadászására és befagyasztására, mely kiterjed szinte minden nyugati vonatkozású tevékenységre.

“A jachtjaik, a luxuslakásaik, a pénzük, de még azon lehetőségük után is fogunk menni, hogy a gyerekeiket nyugati főiskolákra küldhessék”.

Az Egyesült Államok, az Európai Bizottság, Franciaország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Kanada korábban megállapodott arról, hogy egyes orosz bankokat kitárnak a SWIFT-ből, valamint az orosz központi bankot is szankcionálják.

A nagyszabású szankciókkal pedig az a célja a nemzetközi közösségnek, hogy “lefegyverezzék” Oroszországot, és véget vessenek az Ukrajna elleni inváziónak, melyben csütörtök hajnal óta már több civil is életét vesztette, az ukránok pedig folyamatosan menekülnek az országból a fegyveres konfliktus elől.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja