Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Az USA felszólította Putyint, hogy vonja ki az erőit Ukrajnából

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) és ifjúsági szervezetek tagjai Kuzma Minyin és Dmitrij Pozsarszkij moszkvai emlékműve előtt az orosz nemzeti egység napjának alkalmából tartott megemlékezésen 2022. november 4-én. A Minyin és Pozsarszkij vezette orosz népfelkelők 1612. november 4-én győzték le a Moszkvát megszálló lengyel erőket. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Grigorij Sziszojev
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA legutóbb arra szólította fel Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy ismerje el a valóságot, miután először használta a háború szót az ukrajnai konfliktus kapcsán.

Az Egyesült Államok felszólította Vlagyimir Putyint, Oroszország elnökét, hogy ismerje el a valóságot, és vonja ki a csapatait Ukrajnából, miután legutóbb háborúnak nevezte a konfliktust, ami az egész világsajtót bejárta.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Az Agence France-Presse jelentése szerint azóta, hogy az orosz elnök elrendelte az ukrajnai inváziót, Oroszország hivatalos formában kizárólag különleges katonai műveletként beszélt a háborúról – írja a The Guardian.

Putyin a legutóbb sajtóeseményén csütörtökön már a háború szót használta, amikor azt mondta, reméli, hogy az minél hamarabb véget ér. Egy nappal később az amerikai külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az USA és a világ többi része február 24. óta tudta, hogy Putyin különleges katonai művelete egy indokolatlan háború Ukrajna ellen.

„Végre, 300 nap után Putyin annak nevezte a háborút, ami.” Ezek után az USA arra kéri Putyint, hogy a valóság elismerésének következő lépéseként vessen véget a háborúnak azzal, hogy kivonja az erőit Ukrajnából.

A külügyminisztérium szerint Putyin akárhogyan is fogalmaz, Oroszország szuverén szomszédja elleni agressziója halált, pusztítást és kitelepítést vont maga után. A háború lassan egy éve tart, de még csak jelei sincsenek annak, hogy hamarosan egyáltalán tárgyólasztalhoz ülhetnének a felek egymással, amire hónapok óta nem volt példa.

Szakértői vélemények szerint a háború igazán az USA és Oroszország megegyezésével zárható le. Joe Biden és Vlagyimir Putyin régóta nem beszéltek egymással, sem személyesen, sem telefonon, vagy bármely más formában. Sőt, Ukrajna elnöke ezen héten az USA-ban járt, ahol Bidennel találkozott, és ígéretet kapott arra, hogy küldeni fogják a Patriot rakétavédelmi rendszereket.