Lövöldözés volt egy amerikai légi bázisnál

Fotó: Illusztráció/MTI/EPA/Valda Kalnina
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 10. - 14:47

Lezárták az Ohio állambeli Daytonban található Wright-Patterson légi bázist, miután egy aktív lövöldözőt azonosítottak a biztonsági erők.

Az amerikai légierő 88. szárnya a közösségi médiában jelentette, hogy helyi idő szerint fél 10 magasságában a biztonsági erők aktív lövöldözőt érzékeltek, amelyre azonnali választ kellett adni, ezért le is zárták a bázist.

Mint akkor fogalmaztak, a biztonságiak átfésülik az épületet és környékét, hogy biztosítva legyen a bázison tartózkodó katonák biztonsága. A Twitterre közzétett videók tanulsága szerint hallani is lehetett a hangosbemondókon, ahogy a katonákat figyelmeztetik a veszélyre.

Egy környéken élő helyi nő pedig szintén a közösségi médiában írt arról, hogy a sajt lakásában is hallotta, ahogyan kiadják a riasztást a katonáknak. A tisztviselők eddig nem adtak ki részletes információt, a hatóságok vizsgálják a lövöldöző személyét.

A légierő 88. szárnya később egy másik bejegyzést is közzétett, amelyben reagáltak az aggodalmakra. Elmondásuk szerint megértik a sok kérdést, de számukra a legfontosabb most az embereik védelme, de szerencsére mindenkit arra képeztek ki, hogy az ilyen jellegű eseményekre azonnal tudjanak reagálni.

Egy helyi televíziós csatorna riportere pedig azóta a helyszínre sietett, ahol megerősítette, hogy rendőrök is kimentek a bázishoz. Gyakorlatilag a lezárást is megerősítette, ugyanis nem látott olyan autókat, amelyek ki- vagy behajtottak volna a területre.

A légi bázistól mintegy 5 kilométerre található Wright Egyetem is riasztást adott ki a lövöldözőre tekintettel és arra kérte a hallgatókat, valamint az egyetem dolgozóit, hogy figyeljenek a biztonságukra és menjenek fedezékbe.