Dollár
431,75 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
467,61 Ft
Bitcoin
19,411 $

Sok ezer majomhimlő-fertőzöttet regisztráltak az USA-ban

Fotó: Majomhimlő elleni oltást adnak be egy férfinak a Los Angeles-i Barnsdall Art Parkban 2022. augusztus 9-én. A betegség terjedése miatt Los Angelesben oltóklinikákat létesítettek, amelyek csak bizonyos kockázati csoportok számára teszik elérhetővé a védőoltásokat. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlő miatt. MTI/EPA/Carloine Brehman
not image

Takács Petra

2022. augusztus 18. - 23:41

Meghaladta a 13 ezret a majomhimlő-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, a legtöbb esetet Kaliforniában és New York államban regisztrálták. Soron kívül Kreml: Oroszország pénteken hivatalosan is annektálja a megszállt ukrán területeket Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerdán közölt friss tanulmánya szerint a járvány ugyan elsősorban szexuális érintkezés útján terjed, de a fertőzöttek egy […]

Meghaladta a 13 ezret a majomhimlő-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, a legtöbb esetet Kaliforniában és New York államban regisztrálták.

Soron kívül Kreml: Oroszország pénteken hivatalosan is annektálja a megszállt ukrán területeket

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerdán közölt friss tanulmánya szerint a járvány ugyan elsősorban szexuális érintkezés útján terjed, de a fertőzöttek egy része tömegrendezvényeken kapta meg a vírust.

A hivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy a majomhimlővel bárki megfertőződhet, ha másokkal közeli testi kapcsolatba kerül, akár bőrfelületek érintkezése révén. A legutóbbi adatok szerint 13 500 fölött van az igazolt fertőzöttek száma, az esetek csaknem felét Kalifornia, New York és Florida államokban regisztrálták.

(MTI)