Dollár
393,41 Ft
Euró
406,77 Ft
Font
470,26 Ft
Bitcoin
16,254 $

Orosz külügy: a fegyverek szállításával az USA vérbe fojtja Ukrajnát

Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Szabó Kata

2022. október 7. - 05:18

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szerint pontosan kitűnik az amerikaiak cselekedeteiből, hogy mennyire erős a gyűlöletük az oroszok iránt. 

Washington HIMARS többszörös rakétavetők és lőszerek szállításaival a kijevi rezsimnek az a célja, hogy Ukrajnát vérbe fojtsa – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön egy sajtótájékoztatón.

„Minden egyes héttel egyre több pénzt öntenek oda, a régióba, a kijevi rezsimnek, hogy az ellenségeskedések ne álljanak le, és egyre több ember haljon meg, hogy vérbe fojtsák a régiót” – mondta Zakharova, kommentálva Washington terveit arra vonatkóan, hogy újabb HIMARS-rakétákat küldjön Ukrajnának.

Zakharova hangsúlyozta, hogy az USA kész további négy indítórakétát adni a már eddig is biztosított tizenhat HIMARS rendszerhez és lőszerhez 625 millió dollár értékben – írja a TASZSZ

„El lehet képzelni, milyen erős a gyűlölet irántunk” – folytatta.

 „Az amerikaiak nyíltan elismerik, hogy szinte valós idejű üzemmódban továbbítják a műholdas és egyéb hírszerzési adatokat az ukrán hadsereg parancsnokságának, és részt vesznek a katonai műveletek tervezésében. Mi ez, ha nem cinkosság? Ez egy igazi hibrid háború” – jelentette ki. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.