Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Katonákat küld az USA Európába

Fotó: Amerikai katonák sorakoznak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképző Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. június 15-én. Közös járőrözést hajtanak végre amerikai és magyar katonák Hajdú-Bihar- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Takács Petra

2022. augusztus 13. - 08:24

Az USA közleménye szerint amerikai katonák fognak érkezni Európába az ősz folyamán, ami egy ideiglenes kiküldetés része.

Továbbra is az USA a NATO legerősebb és legnagyobb tagja. Az amerikai kormány Joe Bidennel az élen rengeteg fegyverrel látja el Ukrajnát, amik nélkül lehetséges, hogy az ukránok már hónapokkal korábban elbuktak volna Oroszország ellen.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Az USA hatalmas forrásokat mozgósít annak érdekében, hogy Ukrajna hadserege tartani tudja magát Oroszországgal szemben. Mindkét félnél hatalmasak a veszteségek, régóta még csak tárgyalni sem tárgyaltak a békéről.

Pénteken az amerikai hadügyminisztérium beszámolója szerint az USA több mint 200 katonát küld Európába. A TASZSZ azt írja, hogy legalább 260 katonáról van szó, akik egy ideiglenes katonai kiküldetés részeként érkeznek a kontinensre.

Az amerikai katonák az európai és NATO-szövetségeseket fogják támogatni. Egyelőre arról nincs információ, hogy ez a mintegy 260 katona pontosan mikor érkezik meg, illetve meddig maradnak Európában a kiküldetésük során.

Az USA továbbra sem adott katonákat Ukrajnának, mert az valószínűleg azonnali súlyos eszkalációhoz vezetne, amit mindenképpen el akarnak kerülni. Ugyanakkor rengeteg nehézfegyverrel, rakétarendszerekkel segítik az ukrán hadsereget, illetve Ukrajnán kívül kiképzést biztosítanak számukra a fegyvereikhez.