Clouds
21 Budapest
Dollár
353,19 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,84 Ft
Bitcoin
23,659 $

Az USA akadályozhatta meg az orosz vezérkari főnök ellen tervezett merényletet

Oroszország, 2022. december 17. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (b) és Valerij Geraszimov orosz vezérkari fõnök az orosz haditanácsnak az ukrajnai háborúról Vlagyimir Putyin államfõ részvételével tartott ülésén egy meg nem nevezett oroszországi helyszínen 2022. december 17-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Gavriil Grigorov
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Attól tartottak ugyanis, hogy az háborút robbanthatott volna ki az Egyesült Államok és Oroszország között.

A New York Times szerint az Egyesült Államok akadályozhatta meg a Valerij Geraszimov ellen tervezett merényletet, melyet az ukrán hadsereg hajtott volna végre az orosz vezérkari főnök ellen.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Geraszimov a fronton készült látogatást tenni, a lehető legnagyobb titokban, azonban az ukránok így is tudomást szereztek az oroszok tervéről, és a látogatás napján csapást mértek a helyszínre – írta meg a Mandiner.

Az orosz vezérkari főnök azonban végül mégsem utazott el, ugyanis az amerikaiak is értesültek a tervezett látogatásáról, és vélhetően közbe is léptek, hogy ne sikerüljön a tervezett merénylet.

Az Egyesült Államok ugyanis attól tartott, hogy amennyiben sikerrel jár az ukrán akció, úgy Geraszimov halála akár háborút is kirobbanthatott volna az USA és Oroszország között.