Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Az USA aggódik amiatt, hogy India kijátszotta az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciókat

Fotó: MTI/EPA/Indonéz Tengerbiztonsági Ügynökség A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 14. - 19:11

Az USA már Indiának is jelezte, hogy egyre komolyabban aggódik amiatt, hogy az ország az év elején megszegte az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciókat.

Michael Patra, az Indiai Központi Bank helyettes vezetője szombaton egy pénzügyi konferencián számolt be arról, hogy az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy India az év elején megszegte az Oroszország ellen kivetett gazdasági szankciókat, amikor orosz nyersolajból készült üzemanyagot szállított a tengerentúlra.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Patra megosztotta, hogy egy orosz tartályhajó állítólag a nyílt tengeren adott át olajat egy indiai hajónak, a nyersolajat pedig aztán Indiában dolgozták fel, az elkészült olajat pedig az Egyesült Államokba exportálták – számolt be a Guardian.

A tisztviselő hozzátette, az Egyesült Államok megkereste Indiát az ügyben és közölték, hogy jelenleg is szankciók vannak érvényben azokkal szemben, akik orosz olajat vásárolnak, az év elején történt eset pedig elfogadhatatlan ennek fényében.

A bankár megosztotta, az indiai hajó a nyílt tengeren vette át a nyersolajat az orosz tankhajóról, majd kikötött az indiai Gudzsarát államban található egyik kikötőben. Az olajat a kikötőben dolgozták fel, majd a kész olajjal az indiai hajó ismét útjára indult, ám Patra állítása szerint csak útközben értesültek a célállomásról, mely nevezetesen New York volt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.