Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Jelentés: az USA újabb 275 millió dolláros segélycsomagot készít elő Ukrajnának

Fotó: Wikimedia Commons/United States Marine
not image

Borbély Fanni

2022. október 28. - 13:42

A tervet ismerő forrás arról számolt be, hogy az Egyesült Államok kormánya már előkészítette azt a katonai segélycsomagot Ukrajna számára, melynek értéke nem kevesebb, mint 275 millió dollár.

A Sky News egy, a tervet ismerő forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy az Egyesült Államok egy újabb 275 millió dolláros katonai segélycsomagot készít elő Ukrajna számára, annak érdekében, hogy erősítse az ukrán fegyveres erők képességeit az oroszokkal szemben.

Soron kívül Nagyot drágult a magyarok egyik kedvenc karácsonyi csemegéje is

Úgy tudni, hogy az új katonai segélycsomagban várhatóan lőszerek, valamint több nagy hatótávolságú HIMARS rakéta-sorozatvető is lesz majd az ukrán fegyveres erők részére, a sikeres ellentámadást segítve.

Ha minden a tervek szerint halad, az új segélycsomagot akár már pénteken bejelentheti az amerikai kormány, noha a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, John Kirby a CNN-nek adott interjújában nem kívánta megerősíteni ezen értesüléseket, csupán annyit közölt, hogy “nagyon, nagyon hamar” bejelentik az Ukrajnának szánt következő fegyvercsomagot.

A háború február végi kezdete óta az Egyesült Államok mintegy 17,6 milliárd dollár értékben biztosított támogatást Ukrajnának, sajtóértesülések szerint pedig az USA azt fontolgatja, hogy a régebbi típusú HAWK légvédelmi eszközökből is küld majd az ukrán fegyveres erőknek, hogy elősegítsék az orosz drónok és cirkálórakéták elleni védekezést.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.