Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Ünnepséggel köszönte meg Kim Dzsongun az orvosoknak a koronavírus elleni küzdelmet

Fotó: EPA/KCNA
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 19. - 07:53

Katonaorvosok ezrei kerülnek vissza az egységeikhez, miután az észak-koreai vezető győzelmet hirdetett a járvány felett. 

Az észak-koreai állami média közölte, hogy Kim Dzsongun mondott köszönetet a katonaorvosoknak, akiket külön dicséretben is részesített, ugyanis  az ország koronavírus elleni harcának élére álltak. 

Soron kívül Ronaldinho úgy érzi, mintha hazajárna Magyarországra

A Koreai Néphadsereg több ezer orvosát, akiket a „járványellenes vészhelyzeti frontra” vezényeltek, most visszaküldtek az egységeikhez, miután Kim a múlt héten győzelmet hirdetett a koronavírus felett, és enyhítette a korlátozásokat. 

„Megjegyezve, hogy a hadsereg orvosai a legnagyobb fáradságot tették a fővárosi járványellenes válsághelyzet hatástalanítása érdekében, meleg köszönetet mondott nekik, akik megmutatták hadseregünk fáradhatatlan szellemét és legyőzhetetlen harci erejét” – közölte a hivatalos KCNA hírügynökség. 

Hozzátették, hogy „külön felhívta a figyelmet azokra, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a főváros járványellenes harcában, ők külön dicséretben részesültek” – írja a Channel News Asia.  

A KCNA a héten közölte, hogy az orvosok vasárnap búcsúztatási ceremónia nélkül tértek vissza egységeikhez, de Kim azt mondta, hogy „üresnek érezte és sajnálja”, hogy nem tett eleget áldozatos munkájuk nyilvános elismerésére. 

Észak-Korea soha nem erősítette meg, hogy hány ember kapta el a koronavírust, de nem is rendelkeznek elég eszközzel, hogy tesztelni tudják a lakosságot. 

Fertőző betegségekkel foglalkozó szakértők kétségbe vonták Észak-Korea állításait az előrelépésről, és az Egészségügyi Világszervezet szerint a koronavírus-járvány helyzete nem javul, hanem rosszabbodik az országban. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.