Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ki akarta nyitni a vészkijárati ajtót a repülőn, majd támadásba lendült

Fotó: Unsplash/Arkin Si
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Letartóztattak egy massachusettsi férfit, aki egy Los Angelesből Bostonba tartó járaton hétfőn háromszor nyakon akart szúrni egy légiutas-kísérőt egy törött fémkanállal, miután megpróbálta kinyitni a vészkijárati ajtót – tudhattuk meg az igazságügyi minisztériumtól.

A 33 éves Francisco Severo Torres ellen már vádat is emeltek a repülőgép személyzetének és az utaskísérők veszélyes fegyverrel történő fenyegetése miatt. Hétfőn tartóztatták le a férfit a bostoni nemzetközi repülőtéren, és a csütörtökre kitűzött meghallgatásig őrizetben is marad.

A United Airlines gépén történt az incidens, amikor a személyzet riasztást észlelt a gép egyik hátsó ajtajánál. Az ellenőrzés során az egyik légiutas-kísérő látta, hogy az ajtó zárókilincse nincs a helyén, azt elfordították és a vészhelyzeti élesítőt hatástalanították – írja a CNN.

Az egyik légiutas-kísérő, aki látta Torrest az ajtó közelében, személyesen beszélt a férfival, aki megkérdezte, vannak-e kamerák, melyek azt mutatnák, hogy ő babrált a zárral. A légiutas-kísérő ezt követően értesítette a kapitányt, hogy szerint Torres veszélyt jelent a repülőgépre és a lehető leghamarabb le kell szállniuk.

A férfi azt hitte, meg akarják ölni

Nem sokkal ezután a férfi felállt az üléséből, majd az egyik légiutas-kísérőre támadt egy törött fémkanállal, mellyel háromszor eltalálta a nyakát. Ezután az utasok közül többen nekiestek a támadónak, majd a gép leszállását követően azonnal őrizetbe vették.

Kiderült, hogy az egyik mosdóban törte ketté a kanalat a férfi, hogy azt fegyverként használja. Arról is beszélt a hatóságoknak, hogy valóban megpróbálta kinyitni a vészkijárati ajtót, mert az az ötlete támadt, hogy kiugrik a gépből.

Elmondása szerint önvédelemből támadt, amiatt próbálta leszúrni a légiutas-kísérőt, mert azt hitte, meg akarják ölni. A United Airlines közölte, a férfi az esetet követően a jövőben nem repülhet a járataikon.