Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Ungár Péter megemlékezése Orbán Viktor elhunyt tanácsadójáról

Fotó: Hegedűs Zsuzsa, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke sajtótájékoztatón beszél Hevesen 2016. március 23-án. Az alapítvány, az ALDI, az Auchan, a Lidl, a Penny Market, a SPAR és a Tesco áruházlánccal közösen akciót indít 11300 hátrányos helyzetű, három év alatti gyermek élelmiszeradománnyal való megsegítésére. MTI Fotó: Komka Péter
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Hegedűs Zsuzsa halála kapcsán Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője is megemlékezett, írt pár gondolatot.

Hegedűs Zsuzsát mindenki ismerte a magyar politikai életben, korábban Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadójaként is dolgozott. Nagy utat járt be, és közben rengeteg tapasztalatra tett szert.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Orbán az elsők között köszönt el Hegedűstől, aki örök álomra hajtotta a fejét. Egyre többen emlékeznek meg róla, a munkásságáról, így tett többek között Ungár Péter is az LMP országgyűlési képviselőjeként.

Ungár szerint Hegedűs halálával a 20. század második felét szimbolizáló értelmiségi alakja távozott. „Hegedűs Zsuzsa halálával a huszadik század második felét szimbolizáló értelmiségi alakja távozott.” – írta a posztjában.

„Hegedűs egy a társadalmi együttműködés szabályait alapjaiban megváltozató korszak éles eszű tanúja volt.” – folytatta a bejegyzésében Ungár, aki szerint Hegedűs a munkájával ahhoz is hozzájárult, hogy egyáltalán az LMP létrejöhessen.

„Azoknak a társadalmi mozgalmaknak a kutatója, és egy időben támogatója is volt, amelyek megalapozták azt, hogy létrejöhessen többek között az LMP politikai közössége is. Isten nyugosztalja!”