Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Ragaszkodik a kiemelkedő fizetéséhez a Barcelona két játékosa, nem mennek sehova

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
not image

Nagy Noel

2021. december 24. - 19:58

Komoly fejfájást okoz a Barcelona számára, hogy a két túlfizetett és alulteljesítő sztárjukat egyszerűen nem tudják elpasszolni.

Samuel Umtiti és Philippe Coutinho egyre inkább púp kezd lenni az FC Barcelona hátán, ugyanis nemcsak arról van szó, hogy nem mennek bele fizetéscsökkentésbe, hanem még távozni sem hajlandóak.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

Mindkét játékos fázik annak a gondolatától, hogy a jövő évben kevesebbet kereshetnek a mostaninál, ami nem kevés: Coutinho évi 22 millió eurót tesz zsebre, Umtiti pedig évi 16 milliót. Kiindulva abból, hogy Gavinak állítólag 1.5-2 milliót ígérnek Laportáék, ez különösen vérlázító összeg.

A Todofichajes beszámolója szerint nem csak arról van szó, hogy nem tudják őket eladni, hanem a két játékos nem is hajlandó távozni, ki akarják tölteni a szerződésüket, mert csak úgy nem akarnak jó szívvel lemondani a magas bérükről.

Mindkét játékos jó jogászokkal konzultálhatott, egyikük sem buta ember, ezért kihasználják a Barcelona túlígérését és Bartomeu „bőkezűségét”. Umtiti esetében már azt is vizsgálták a Barcelona jogászai, hogy felbontják a francia szerződését, de ezzel még ők járnának rosszabbul.

Bizton kijelenthető, hogy senki nem fog fizetni ekkora fizetést biztosítani egyik játékosnak sem, még az anyagilag vonzó üzleteiről híres Közel-Keleten sem. Ehhez teljesítményt kellene lerakni, ami nem sikerült a két játékosnak az elmúlt két évben.