Felmérés: az ukránok 82 százaléka ellenzi, hogy területeket adjanak át Oroszországnak

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. május 26. - 03:44

Egy friss felmérés szerint az ukrán lakosság semmiképp nem adna át ukrán területeket Oroszországnak a békeszerződés reményében.

Egy friss felmérés eredményei szerint az ukránok 82 százaléka azon az állásponton van, hogy Ukrajna semmilyen körülmények között nem adhat át ukrán területeket Oroszországnak annak érdekében, hogy végre megszülessen egy békemegállapodás és lezáruljon a háború.

A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet kutatói által végzett felmérésben május 13. és 18. között összesen 2000 ukránt kérdeztek meg arról, hogy mit gondolnak a kérdésről: a megkérdezettek 82 százaléka nyilatkozott úgy, hogy semmiképpen nem támogatja az orosz fél területi követeléseit – írja a Guardian.

A felmérésből az is kiderült, hogy az ukránok alig 10 százaléka gondolja úgy, hogy a béke megteremtése, valamint Ukrajna függetlenségének megőrzése érdekében bizonyos területeket fel lehetne adni. Az oroszok által megszállt területeken élő ukránok körében pedig 77 százalék ellenzi az ukrán területek átadását.