Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Ukrán tisztviselő: az oroszok megtámadták Harkov hőerőművét, sürgős helyreállításra van szükség

Fotó: Ipari létesítmény épületének romjai Harkovban 2022. július 31-én, miután az éjjel orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai várost. MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 10. - 01:04

Elmondása szerint a kormány támogatására van szükség, hogy rekonstruálják a kritikus fontosságú üzemet, valamint előkészületeket tegyenek a téli időszakra való felkészüléshez.

Oleh Szinyehubov, a Harkov megyei katonai adminisztráció vezetője jelentette, miszerint egy orosz támadásban megrongálódott a városban található hőerőmű, amely a lakosság közel egyharmadát látja el fűtéssel és melegvízzel.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Majd hozzátette, jelenleg is azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a megrongálódott berendezéseket, miközben az ellenség továbbra is csapásokkal sújtja a területet, így a helyi hatóságok arra kérik a kormányt, hogy mielőbb nyújtsanak támogatást.

Ehhez arra van szükség, hogy a lehető legnagyobb mértékben rekonstruálják a kritikus fontosságú üzemet, valamint előkészületeket tegyenek a téli időszakra való felkészüléshez – számolt be az Ukrainska Pravda.

Korábban Ihor Terehov, Harkov polgármestere arról számolt be, miszerint augusztus 7-én robbanások hallatszottak a városban, ahol az orosz erők megtámadtak egy kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményt, azt azonban nem pontosította, melyikről van szó.