Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Ukrán tisztviselő: az oroszok megtámadták Harkov hőerőművét, sürgős helyreállításra van szükség

Fotó: Ipari létesítmény épületének romjai Harkovban 2022. július 31-én, miután az éjjel orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai várost. MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 10. - 01:04

Elmondása szerint a kormány támogatására van szükség, hogy rekonstruálják a kritikus fontosságú üzemet, valamint előkészületeket tegyenek a téli időszakra való felkészüléshez.

Oleh Szinyehubov, a Harkov megyei katonai adminisztráció vezetője jelentette, miszerint egy orosz támadásban megrongálódott a városban található hőerőmű, amely a lakosság közel egyharmadát látja el fűtéssel és melegvízzel.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Majd hozzátette, jelenleg is azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a megrongálódott berendezéseket, miközben az ellenség továbbra is csapásokkal sújtja a területet, így a helyi hatóságok arra kérik a kormányt, hogy mielőbb nyújtsanak támogatást.

Ehhez arra van szükség, hogy a lehető legnagyobb mértékben rekonstruálják a kritikus fontosságú üzemet, valamint előkészületeket tegyenek a téli időszakra való felkészüléshez – számolt be az Ukrainska Pravda.

Korábban Ihor Terehov, Harkov polgármestere arról számolt be, miszerint augusztus 7-én robbanások hallatszottak a városban, ahol az orosz erők megtámadtak egy kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményt, azt azonban nem pontosította, melyikről van szó.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.