Ukrán tisztviselő: Oroszországot „igazán aggasztják” a Harkov melletti ellentámadások

Fotó: Pixabay
not image

Koós Alexandra

2022. május 12. - 16:58

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója szerint Luhanszk irányában dúlnak a hevesebb harcok, miközben az orosz erők Izsiumtól délre próbálnak áttörni.

Vadim Denysenko nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint Oroszország közel 20 taktikai zászlóalj-csoportot állított össze Belgorodban, az ukrán határhoz közel fekvő orosz városban, amely annak tulajdonítható, hogy az ország „kifejezetten aggódik” a lehetséges ukrán ellentámadások miatt.

Hozzátette, Oroszország attól tart, hogy az ukrán csapatok ellentámadásba lendülnek a Harkov régió északi részén, azonban az oroszok megfelelően felkészültek ahhoz, hogy egy újabb támadást indítsanak a térség ellen.

Hangsúlyozta, „a legaktívabb harcok” délebbre, Luhanszk irányában zajlanak jelenleg, egészen pontosan Rubizhnében és Szeverodonyeckben, miközben cáfolta az orosz védelmi minisztérium keddi állításait, amelyek szerint az oroszok elérték a régió határát – közölte a CNN.

A tisztviselő elmagyarázta, az orosz erők Izsiumtól délre próbálnak áttörni, hogy elfoglalják a donyecki régió egyes részeit, ám eddig kevés mozgást tapasztaltak a területen, ugyanis az orosz erők legfőképp légi felderítést végeztek drónok segítségével.