Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Ukrán plázarobbantás: legkevesebb 29 emberi maradványt találtak a romok között

Fotó: Bevásárlóközpont romjainál tűzoltók az ukrajnai Kremencsukot érő orosz rakétatámadás után, 2022. június 27-én. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Takács Petra

2022. július 2. - 18:02

Még több lehet a halálos áldozatok száma, mint azt eleinte gondolták, rengeteg emberi maradvány került elő a romok alól.

Az egész világot megrázta az ukrán plázát ért támadás, amit az oroszok kategorikusan tagadnak. Időközben előkerült egy olyan felvétel is, amin egészen közelről látható az egyik rakéta becsapódása.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Többen terrorcselekménynek minősítették az orosz támadást, addig Oroszország jelenleg is tagadja, hogy célba vették volna a plázát, amiben állítólag több százan tartózkodtak a támadás idején, de erről is megoszlanak a vélemények.

A Sky News arról számolt be, hogy a helyszínen akár 1000 ember is tartózkodhatott, amikor becsapódtak a rakéták, amik hatalmas pusztítást végeztek Kremencsukban. Most pedig olyan hírek láttak napvilágot, miszerint legalább 29 emberi maradványt, testrészeket találtak a detonáció körében.

Legkevesebb 19 áldozatról tudnia hétfői támadás kapcsán, amit X-22-es cirkálórakétákkal hajtottak végre. Tekintve, hogy milyen maradványok kerültek elő, akár több is lehet az áldozata a rakétatámadásnak.

Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat közleménye szerint szombat kora délután befejeződtek a romeltakarítási munkálatok a bevásárlóközpontban. A munkálatok megkezdése óta 29 emberi maradványt fedeztek fel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.