Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Megállás nélkül érkeznek az ukrajnai menekültek Magyarországra

Fotó: A Katolikus Karitász balatonakali táborában nyaraló kárpátaljai magyar és ukrán menekült gyerekek 2022. július 6-án. MTI/Varga György
not image

Takács Petra

2022. július 13. - 01:45

Vasárnap is nagyon sokan lépték át a magyar határt, akik Ukrajnából érkeztek.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6085 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 5164-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-vel.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

A beléptetettek közül a rendőrség 354 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Vonattal 137 ember – köztük 59 gyerek – érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre – tudatta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

(MTI)