Dollár
395,18 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
473,64 Ft
Bitcoin
16,831 $

Ukrán képviselő: több napot is átvészelünk áram és fűtés nélkül, de víz nélkül nem

Fotó: Orosz támadásban megrongálódott lakóépület a kelet-ukrajnai Kramatorszkban 2022. október 27-én. Az elmúlt éjszaka számos rakétacsapás érte a Donyecki területen fekvő várost. MTI/AP/Andrij Andrijenko
not image

Koós Alexandra

2022. november 1. - 06:10

Elmondása szerint folyamatosan azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a megrongálódott, létfontosságú létesítményeket, miközben Moszkva csak arra vár, hogy ismét lesújthasson.

Kira Rudik ukrán parlamenti képviselő nemrégiben arról nyilatkozott, miszerint az energetikai infrastruktúrát ért legutóbbi orosz támadások „megnehezítik” a dolgukat, ennek ellenére „senki sem panaszkodik”.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Emellett biztos volt benne, hogy Vlagyimir Putyin csak azért támadja őket, hogy nehezebbé tegye számukra a tél átvészelését, most pedig az embereknek azt is ki kell találniuk, hogyan szerezzenek maguknak és a családjuknak vizet, ha arra kerül sor.

„Készen állunk arra, hogy néhány napot áram és fűtés nélkül töltsünk, arra viszont nem, hogy napokon át folyóvíz nélkül tengődjünk, holott ez a veszély még mindig fennáll” – mondta.

A képviselő szerint az ukránok jelenleg is azon dolgoznak, hogy a megrongálódott, létfontosságú létesítményeket helyreállítsák, eközben Oroszország azt várja, hogy elkészüljenek az ezzel kapcsolatos munkálatokkal, és újra lesújthasson rájuk – írta a Sky News.

„Az emberek mindenhol támogatják egymást, de ezt nagyon nehéz megoldani például Kijevben és más nagyvárosokban. Mégis mindenki azon igyekszik, hogy valamilyen módszert találjon a víz biztosítására, s ehhez helyi forrásokat keresnek” – tette hozzá.