Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Leszja Vaszilenko ukrán képviselő március óta most először találkozott gyermekeivel

TÉMÁK:
#Gyermekek
Fotó: MTI/AP/Felipe Dana
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Leszja Vaszilenko ukrán parlamenti képviselő március óta most először találkozott gyermekeivel.

A Sky News jelentése szerint Leszja Vaszilenko ukrán parlamenti képviselő még március 1-jén evakuálta gyermekeit, most pedig azóta először volt alkalmuk újra találkozni.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Az ukrán parlamenti képviselő, aki egyben ügyvéd is, már a februárban kezdődött háború óta dokumentálja az eseményeket, most pedig ismét találkozhatott gyermekeivel, a nagy újraegyesülés kapcsán pedig úgy fogalmazott:

“Ma kaptam vissza a gyermekeimet Kijevbe, karácsonyra. Most először látom őket azóta, hogy március 1-jén evakuáltam őket. El vagyok ragadtatva! Ez az ünnep mindannyiunk számára a családi egységről és az új készségekről fog szólni.”

Vaszilenko végig Kijevben tartózkodott, melyet mint ismert, sorozatosan orosz támadások értek, majd áramkimaradások is történtek a célzott orosz csapások nyomán, amíg a képviselő gyermekei biztonságban, egy másik helyszínen voltak.

A képviselő egy tweetben úgy jellemezte az ukrán fővárost, mint amely “az ország legrosszabb helyzetében van”, kiemelve, hogy Kijev mintegy 60 százaléka továbbra is áram nélkül van, ami azt jelenti, hogy legfeljebb öt órán át van világítás, több lakásban pedig mindössze napi 2-3 órára van áram.