Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
17,029 $

Ukrán katonai raktárakat ért légicsapás, több mint 50 katona veszett oda

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott videóról készített képen orosz katonák Hurrikán rakétavetõ rendszerrel lõnek ukrán célpontokat Ukrajnában 2022. július 21-én. MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Czinder Tímea

2022. július 24. - 19:26

A védelmi minisztérium szóvivője részletesen beszámolt, milyen sikereket könyvelhettek el az orosz csapatok az elmúlt napokban.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap arról számolt be, hogy az orosz légierő csapást mért Ukrajna 28. és 123. területvédelmi dandárjának fegyver- és lőszerraktáraira, a támadás során pedig több mint 50 ukrán katonát öltek meg.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A nyikolajevi mozdonyjavító üzem területén fekvő raktárak elleni támadásban több mint 3 000 különböző kaliberű tüzérségi lőszer, valamint 10 páncélozott jármű is megsemmisült.

Hozzátette, az orosz légvédelmi erők az elmúlt 24 óra során 5 ukrán UAV-ot is lelőttek, valamint elfogtak 10 rakétát, amelyeket Uragan típusú, illetve az Egyesült Államokban gyártott HIMARS rakétavetőkből lőttek ki.

„A hadműveleti-taktikai és katonai repülési, repülőgép-, rakéta- és tüzérségi egységek tovább folytatják az ukrajnai katonai létesítmények elleni támadásokat” – jelentette ki Konasenkov, majd hozzátette, az elmúlt nap folyamán hadseregük 9 katonai parancsnoki központot pusztított el.

Az orosz csapatok precíziós fegyverekkel támadást intéztek a kirovógrádi Kanatovo katonai repülőtér ellen is, amely során az ukrán hadsereg repülőgép-felszereléseit is eltalálták – olvasható a TASS cikkében.

Az orosz fegyveres erők a Donyecki Népköztársaságban is nagy előrelépést tettek, sikerült felszámolniuk az ukrán védelem 10. Hegyi Rohamdandárja alá tartozó két zászlóalj több mint 70 százalékát.

Az altábornagy arról is tájékoztatott, hogy a DPR orosz repülőgépei megsemmisítettek két ukrán harci egységet, a fegyveres erők két M777-es tarackját, valamint egy Bukovel típusú elektronikus hadviselési rendszert Nyikolajevban.

Hozzátette, katonáik három szakasznyi Grad rakétavetőt is hatástalanítottak Grigorovka, Verhnekamenszkoje és Szeverszk települések közelében.