Ukrán drónok semlegesítéséhez alakítják át a krími légvédelmi rendszert

Fotó: Füst gomolyog a helyszín fölött 2022. augusztus 16-án, miután egy diverzánsakció következtében felrobbant egy orosz katonai lőszerraktár az Ukrajnától Oroszországhoz elcsatolt Krímben, a Dzsankoj járásbeli Majszkoje falunál. Orosz források szerint súlyos sebesülés nem történt, több mint háromezer embert kiköltöztettek otthonából. MTI/AP
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A tisztviselő szerint a „drónterrorizmus” térhódítása nyomán még erőteljesebb ellenállásra, valamint átszervezésre van szükség.

Vlagyimir Konsztantyinov, a régió Államtanácsának szóvivője a Szolovjov Live online tévécsatornán nyilatkozott arról, miszerint a krími légvédelmi rendszert át fogják alakítani annak érdekében, hogy képes legyen ukrán drónokat semlegesíteni.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

„A légvédelmet a nehézfegyverek – repülőgépek, rakéták, stb. – ellen konfigurálták, azonban a drónterrorizmus térhódítása nyomán még erőteljesebb ellenállásra, valamint átszervezésre van szükség” – mondta.

Hangsúlyozta, hogy 2014 óta kiterjedt munka folyik a Krímben a kijevi terrortámadási kísérletek meghiúsítására, hiszen a kockázatokra való tekintettel „résen kell lenniük”, s bár senki sem pánikol emiatt, azonban „a hadviselés új módozatai új feladatokat sürgetnek”.

A szóvivő arra utalt, vannak némi nehézségeik, ám továbbra is bíznak a fekete-tengeri flottában és a gyors megoldókészségükben, amelyet az elmúlt hetek támadásai során is bizonyítottak – derül ki a TASS beszámolójából.

Kiemelte, hogy a Krímet és Szevasztopolt érő csapások ideje alatt az orosz légvédelmi rendszer sikeresen megfékezte azokat a fegyvereket, amelyeket az ukrán hadsereg lőtt ki a félsziget területére, így a későbbiekben is hasonló eredményekre lehet számítani.