Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Ukrán állampolgár segítségével mentettek meg egy nőt, aki a Tiszába merült

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2022. szeptember 2. - 01:43

Közúti közlekedési ellenőrzést végző rendőrök húzták ki a nőt a folyóból Vásárosnaménynál.

Közúti közlekedési ellenőrzést végeztek a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. augusztus 29-én délelőtt Vásárosnaményban, amikor egy külföldi férfi lépett oda hozzájuk, és a mobiltelefonját nyújtotta feléjük. Kiderült, hogy az ukrán állampolgár már vonalban volt egy magyarul beszélő ismerősével, aki helyette mondta el a rendőröknek, hogy a közeli Tisza folyóban egy nőt látott, aki bajban van.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

A rendőrök haladéktalanul a férfi által mutatott hely felé siettek. A partoldalon ereszkedtek lefelé, amikor már tisztán hallották a segélykérést. A folyóparthoz érve megpillantották a nőt, aki nyakáig a vízben volt, és egy kikötött uszályba kapaszkodott.

Faragó Norbert r. főtörzsőrmester és Filep Zita r. őrmester igyekeztek minél előbb elérni az uszályt, ám amikor már rajta álltak, és csupán karnyújtásnyira voltak, a nő ellenállásába ütköztek. Az addigi segélykérés helyett azt kérte tőlük, hogy hagyják őt békén, ne menjenek közelebb.

A két életmentésre elszánt rendőr azonban nem tágított, hiszen joggal tartottak attól, hogy az erős sodrású folyóban nem sokáig bírja már tartani magát. Faragó Norbert ragadta meg elsőként a nő egyik csuklóját, és próbálta felfelé húzni. Társa, Filep Zita is csupán a megfelelő pillanatra várt, és erős fogásba került a másik csukló is. Közösen, együttes erővel húzták fel a nőt az uszályra, akit a helyszínre kiérkező mentősök kórházba szállítottak.

Később a nő fia bejelentést tett a rendőrségre, hogy édesanyja búcsúlevelet hagyott hátra, és ismeretlen helyre távozott. A rendőrök elmondták neki, hogy sikerült megmenteniük és már biztonságban van.   

(police.hu)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.