Clouds
21 Budapest
Dollár
359,81 Ft
Euró
389,59 Ft
Font
433,03 Ft
Bitcoin
22,966 $

Pénteken már több mint 11 ezren érkeztek Magyarországra Ukrajnából

Fotó: Önkéntesek élelmiszersegélyt osztanak rászorulóknak a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. december 16-án. Valerij Zaluzsnijnak, az ukrán fegyveres erők főparancsnokának tájékoztatása szerint Oroszország a nap folyamán 76 rakétát lőtt ki Ukrajnára, közülük az ukrán légvédelem hatvanat semmisített meg a levegőben. MTI/EPA/Szerhij Kozlov
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Lassan egy éve zajlik az ukrajnai háború, ami miatt napi szinten ezrével lépik át a magyar határt az ukrajnai menekültek.

Az ukrán-magyar határszakaszon pénteken 6063-an léptek be Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5317-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A beléptetettek közül a rendőrség 174 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. Vonattal 56 ember, köztük 38 gyermek érkezett pénteken Budapestre az ukrajnai háború elől.

(MTI)