Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Ukrajna: tűzharcban küldi melegebb éghajlatra az oroszokat egy amerikai, előtte megdobta őket egy gránáttal (videó)

Fotó: Ukrán katona egy lőállásnak használt épületben a keleti fronton, a Donyec-medencében fekvő Szeverodoneckben 2022. június 9-én. Az orosz erők május 29-én vették ostrom alá a várost. MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóiroda/Olekszandr Ratusnyak
not image

Takács Petra

2022. június 12. - 21:02

Tűzharc közben vette videóra magát egy amerikai önkéntes, aki a társával közösen harcol Ukrajnában az oroszok ellen.

Noha az USA az elmúlt három hónapban számos nagy fegyverszállítmányt tett elérhetővé Ukrajna számára, egyetlen egy amerikai katona sem lehet a területen, ahogyan más NATO-tag sem, mert ellenkező esetben ennek beláthatatlan következményei lennének.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

Oroszország nyilván látja és tud róla, hogy többek között az USA is fegyverekkel tömi az ukránokat, amit nem vesznek jó néven. Más országok is megteszik ezt, amivel csak nehezítik az orosz haderő dolgát.

Valószínűleg Oroszország már megnyerte volna a háborút, ha Nyugat nem ad fegyvereket Ukrajnának, akik sokkal több harci eszközt akarnak, mert nem állnak jól keleten és délen. Nem egyedül harcolnak, több külföldi önkéntes is bevonult, köztük veteránokkal.

Amerikaiak is a harcolnak a frontokon, akik a saját fegyvereikkel igyekeznek minél több oroszt ártalmatlanná tenni az ellenséges erők közül. Egyre több ilyen felvétel lát napvilágot a harcmezőről, az egyiken hallani is, ahogyan azt mondja az oroszoknak az amerikai önkéntes, hogy kapják be. „B*sszátok meg ruszkik.” – szólt oda az oroszoknak az erődben, miután eldob egy gránátot, amivel elmondása szerint leszedte az ellenséget.

A videó erre a linkre kattintva nézhető meg, míg a másik ezen a linken keresztül érhető el.