Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

„Ukrajna az öngyilkosság útjára lépett az erőltetett szovjetmentesítéssel“

Fotó: Twenty20
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Pantelejev politikai elemző szerint az ukrajnai konfliktus a Szovjetunió összeomlásának következményeihez kapcsolódik. 

A politikai elemző úgy véli, hogy Ukrajna beleillik „a rendszerbe“, és minden akkor kezdődött, amikor széthullott a Szovjetunió, és az ukránok „erőltetett szovjetmentesítésbe“ kezdtek. 

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

„Akkor, amikor Ukrajna az erőltetett szovjetmentesítés útját választotta, valójában akkor az öngyilkosság útját választotta, mert Ukrajna mint egy bizonyos szerves egység, amelyet ismerünk, teljesen integrálódott a szovjet projektbe“ – mondta Szergej Pantelejev, a Külföldi Orosz Intézet igazgatója a Russia Today kerekasztal-beszélgetésén. 

A szakértő szerint Ukrajna nemcsak határai, hanem mentálisan, kulturálisan és történelmileg is beleillik ebbe a projektbe. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi ukrajnai konfliktus a Szovjetunió összeomlásának következményeihez kapcsolódik – írja a RIA Novosztyi.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy „megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá“. Ennek érdekében, mondta, tervben van Ukrajna „demilitarizálása és nácimentesítése“. 

Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat támadják. Az orosz fegyveres erők támogatásával a DPR és az LPR erői offenzívát indítottak, de az elnök szerint szó sincs Ukrajna elfoglalásáról.