Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,138 $

Az USA nem gátolná Ukrajnát saját nagy hatótávolságú fegyverek kifejlesztésében

Fotó: Joe Biden amerikai elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozóján az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 14-én. MTI/AP/Alex Brandon
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban viszont úgy módosították az ukránoknak eljuttatott HIMARS-okat, hogy azokkal ne lehessen Oroszország területére lőni.

Lloyd Austin amerikai védelmi minisztert nemrégiben arról kérdezték az újságírók Washingtonban, miszerint az USA dolgozik-e azon jelenleg, hogy megakadályozza Ukrajnát saját nagy hatótávolságú fegyverek kifejlesztésében.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

„A rövid válaszom az, hogy nem, egyáltalán nem teszünk ilyet”

– felelte tömören.

Az Egyesült Államok többek között nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszereket (HIMARS) és irányított többszörös rakétaindító rendszereket (GMLRS) szállított le eddig Ukrajnának – számolt be a Sky News.

Tegnap azonban kiderült, hogy az USA titokban úgy módosította az ukránoknak eljuttatott HIMARS-okat, hogy azok semmilyen nagy hatótávolságú rakétát ne tudjanak indítani, ezzel elkerülve, hogy Ukrajna Oroszország területére lőjön és tovább eszkalálja a háborút.

Joe Biden amerikai elnök pedig még májusban beszélt arról, hogy a rakétarendszereket kizárólag védelmi célokra szánják, ezért nem fognak olyan fegyvereket adni Kijevnek, amelyekkel célba vehetné Moszkvát.