Dollár
431,59 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,349 $

Ukrajna már rakétarendszereket akar Oroszország ellen

Fotó: Unsplash/Kevin Schmid
not image

Hujber Dávid

2022. május 26. - 08:07

Ahogyan az ukránok fogalmazta, nagyon nagy szükségük lenne ezekre a rakétarendszerekre, hogy fel tudják venni a harcot az orosz tűzerővel szemben.

Ugyan pontos adat továbbra sincs arról, hogy az elmúlt három hónapban mennyi fegyver áramlott Ukrajnába, jól láthatóak a folyamatos fegyverszállítmányok, amik tonnaszámra futnak be a nyugati államoktól.

Soron kívül Szigorítaná az oroszok vízumkérelmének elbírálását az EU

Egyes szállítmányokat már megsemmisítettek az oroszok, de rendszeres az utánpótlás, az USA például élen jár ebben. Egyre komolyabb és modernebb fegyvereket kapnak az ukrán katonák, akiknek egy részét egy harmadik országban képeznek ki az új rendszerek használatára.

Ukrajna azonban még több fegyvert akar, legutóbb már rakétarendszereket is kértek az orosz tűzerővel szemben. Az ukrán kormány hangsúlyozta, mindenekelőtt fegyverekre van most szükségük, mindenfajta kivétel és korlátok nélkül, mert Zelenszkij szerint csak így nyerhetnek.

Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter egészen odáig ment, hogy nagy szükségük van bizonyos rakétarendszerekre, hogy fel tudják venni a versenyt az orosz tűzerővel. Szerinte az oroszok számos nehézfegyverzetben felülmúlják Ukrajnát, de a legnagyobb különbséget a nagy hatótávolságú rakéták jelentik.

Felmérés: az ukránok 82 százaléka ellenzi, hogy területeket adjanak át Oroszországnak

Ennek kapcsán jegyezte meg, hogy ami most Donbaszban van, az nagyon hasonlít a második világháborúban látott csatákra. „Néhány falú és város már nem is létezik.” – idézte a The Guardian az ukrán tisztviselőt.

Kuleba szerint az orosz tüzérség és a rakéták a földdel tették egyenlővé ezeket a területeket, amik pusztító hatással bírnak. Emiatt is lenne szükségük új rakétarendszerekre, hogy azokkal el tudják pusztítani az oroszok fegyverzetét, és a támadó egységeket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.