Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Az oroszok azt állítják, kábítószereket találtak az ukrán hadsereg által elhagyott állásokban

Harkiv, 2022. augusztus 1. Becsapódott rakéta nyomán keletkezett kráter egy gyár területén a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. augusztus 1-jén. MTI/EPA/Szergej Kozlov
not image

Kolláth Benjámin

2022. augusztus 5. - 09:53

Igor Kirillov orosz altábornagy szerint az ukrán állásokban talált metadont drogfüggők kezeléséhez használják csereanyagként.

Előzmény:

 

Orosz specialisták opioidokat és efedrint találtak az ukrán hadsereg állásaiban, közölte a megszálló hadsereg sugárzás-, biológiai- és vegyvédelmi alakulatait vezető Igor Kirillov altábornagy csütörtökön.

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

„Különös figyelemmel vizsgáljuk a kábítószereket, többek között opioidokat, amelyeket az ukrán sereg által elhagyott állásokban találtunk, többek között metadont és codeterpet, illetve efedrint” – idézi Kirillovot a TASZSZ. A tiszt hozzátette, a metadont elsősorban drogfüggők terápiájában használták csereanyagként.

Arról is beszélt, hogy a II. világháborúban a Wehrmacht katonáinak amfetaminszármazékot, pervitint adtak be az érzelmi behatások tompítására, az Egyesült Államok pedig Koreában és Vietnámban használta a szert, amely „függőséget okoz és mellékhatása a túlzott agresszió, ami megmagyarázná egyes ukrán katonák civilekkel szembeni kegyetlenkedését és Donbász bombázását”, legalábbis Kirillov szerint, bár az összefüggést pontosabban nem fejtette ki.

Az altábornagy azt is elejtette, hogy az ukrán hadifoglyoktól vett mintákban nagy mennyiségű antibiotikumra és antitestekre bukkantak, ami állítása szerint arra utal, hogy kapcsolatba kerülhettek a nyugat-nílusi láz kórokozójával, amit az oroszok szerint az Egyesült Államok által Ukrajnában üzemeltetett biolaborok is vizsgáltak, de ismét csak megkímélte a hallgatóságot a részletektől.