18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,228 $

Ukrajna halott orosz katonákat cserélne hadifoglyokra

Fotó: Orosz tüzérségi támadásokban meghalt civil holttestét ássák ki önkéntesek és rendőrök a kelet-ukrajnai Harkov közelében fekvő Sztyepankijban 2022. május 11-én. MTI/AP/Andrii Marienko
not image

Koós Alexandra

2022. május 25. - 13:14

Az ukrán hadsereg, valamint számos önkéntes részt vett a műveletekben, ennek során 60 holttestet gyűjtöttek össze, hogy Kijevbe szállítsák őket.

A Reuters jelentette, miszerint Ukrajna halott orosz katonák holttesteit gyűjti össze a korábban megszállt városok romjai közül, emellett a DNS-től kezdve a tetoválásokig mindent felhasznál a beazonosítás érdekében, amelynek célja, hogy hadifoglyokra cserélje őket.

Soron kívül Beordibáltak Puskás Petinek az X-Faktorban: „Szégyen vagy, Peti”

A munkálatokban önkéntesek is részt vettek, akik a hadseregnek nyújtottak segítséget abban, hogy összegyűjtsenek 60 holttestet az északkeleti Harkov régióból, ahonnan az orosz erők az elmúlt hetekben vonultak vissza, majd hűtőkocsikban helyezték el őket.

Innen vonaton szállítják majd el a holttesteket Kijevbe, ahol a cserékről tárgyaló csoport székhelye is található, a tevékenységek koordinálásért pedig Anton Ivannikov felel, az ukrán fegyveres erők katonai-polgári együttműködési részlegének kapitánya.

Ivannikov elmagyarázta, minden fontos dokumentumot, hitelkártyát és bármi egyebet felkutatnak, majd begyűjtenek, amelyek a holttest azonosításában nyújtanak segítséget – számolt be a The Guardian.

Hozzátette, a tetoválások ellenőrzésével, valamint a DNS-vizsgálatok elvégzésével megtudhatják, melyik katona, illetve mely dandár tartózkodott a térségben, így a holttesteket később foglyokért vagy ukrán holttestekért ajánlhatják fel cserébe.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.