Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Ukrajna: orosz Ka-52-es helikoptert és drónokat lőttek le az ország keleti részén

Fotó: Orosz állásokat készülnek lőni ukrán tüzérek a keleti fronton, Harkov közelében 2022. augusztus 24-én, az ukrán függetlenség 31. évfordulóján, amely egybeesik az orosz támadás hat hónappal ezelőtti kezdetével. Ukrajna 1991. augusztus 24-én vált függetlenné a Szovjetuniótól. MTI/AP/Andrij Marienko
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 2. - 17:00

Az augusztus 31-én végrehajtott, több mint 70 bevetés során földi célpontokat is eltaláltak.

Az ukrán fegyveres erők legutóbbi jelentéséből kiderül, miszerint a légierő egységei jelentős katonai sikereket értek el az elmúlt 24 órában, elsősorban a keleti fronton, amikor több ellenséges harceszközt sikerült semlegesíteniük.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

Ennek során az orosz megszállók egyik helikopterét (feltehetően egy Ka-52-est) és két operatív-taktikai drónt pusztítottak el, a csapás végrehajtásához pedig ukrán vadász-, bombázó- és támadórepülőgépeket vetettek be.

Augusztus 31-én több mint 70 bevetést hajtottak végre különböző frontokon, ennek köszönhetően más egyéb földi célpontokat, többek között orosz lőszerraktárakat, szakaszokat és páncélozott harcjárműveket is eltaláltak.

Az Ukrainska Pravda beszámolója alapján a közzétett közleményből az is kiderül, miszerint az orosz légvédelmi rakétarendszerek állásait, valamint többszörös rakétarendszereket is célba vettek, ezáltal a légierő egységei hatékonyan teljesítettek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.