Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Ukrajna nagyon dühös Iránra, szerintük cinkossá válnak az oroszokkal

Fotó: Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb három ember vesztette életét. MTI/AP/Efrem Lukackij

Takács Petra

2022. október 17. - 22:07

Ukrajna mélységesen elítéli Iráni tettét, miután azt mondják, fegyverekkel látják el Oroszországot, addig az iráni kormány ezt tagadja.

Iránt az Ukrajnában elkövetett agresszió és háborús bűncselekmények cinkosává teszi az, hogy Oroszországot fegyverekkel látja el – jelentett ki az ukrán külügyminisztérium hétfő esti közleményében.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

 A tárca emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hét alatt Oroszország több mint száz csapást mért iráni kamikaze drónokkal lakóépületekre, erőművekre, szennyvíztisztító telepekre, hidakra és játszóterekre számos ukrán városban.

Emiatt több tucat ember, köztük gyerekek haltak meg, illetve szenvedtek sérüléseket, Ukrajna energetikai infrastruktúrájának egyharmada pedig megrongálódott, és károk keletkeztek két kijevi diplomáciai intézmény épületében is. A minisztérium a közleményében arra nem tért ki, mely országok diplomáciai épületéről van szó.

“Az ukrajnai hódító háború megvívásához és az ukrán állampolgárok megöléséhez szükséges fegyverek biztosítása Iránt cinkossá teszi Oroszország Ukrajna elleni agressziójának, háborús bűneinek és terrorcselekményeinek bűntettében” – szögezte le a tárca.

Kijev felszólította Teheránt, hogy haladéktalanul állítson le minden fegyverszállítást Oroszországnak, ellenkező esetben az ország és vezetése viseli a felelősséget “egyebek mellett az Oroszország Ukrajnában elkövetett háborús bűntettei miatti nemzetközi perekben is”.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.