Dollár
432,02 Ft
Euró
423,49 Ft
Font
482,76 Ft
Bitcoin
20,033 $

Majdnem száz gyermek vesztette életét áprilisban az ukrajnai háborúban

Sztyepakij, 2022. május 11. Az orosz és az ukrán erők közötti harcokban megrongálódott iskola a kelet-ukrajnai Harkivi területen fekvő Szlatinóban 2022. május 11-én. MTI/EPA/MARIA SENOVILLA
not image

Kolláth Benjámin

2022. május 13. - 08:31

A sérült és lakhelyüket elhagyni kényszerülő kiskorúak száma is hatalmas a szervezet szerint.

Előzmény:

 

Közel száz gyermek vesztette életét Ukrajnában csak áprilisban, de a tényleges szám ennél jelentősen magasabb is lehet, közölte az ENSZ gyermekalapja a The Guardian szerint.

Soron kívül Oroszország kizárólag a saját feltételei szerint hajlandó kivonulni Ukrajnából

A szervezet igazgatóhelyettese, Omar Abdi szólalt fel az ENSZ biztonsági tanácsának ülésén: „Csak az elmúlt hónapban az ENSZ közel száz gyermek halálát tudta igazolni, de véleményünk szerint a valós számok ennél sokkal magasabb,”

Abdi figyelmeztetett, hogy az ukrajnai háború gyermekvédelmi és gyerekjogi válságot eredményezhet: „Ennél sokkal több gyerek szenvedett sérülést vagy súlyos jogsértést és millióknak kellett elhagynia a lakhelyét.”

Abdi az ukrajnai iskolák elleni bombatámadások beszüntetését követelte, hozzátéve, hogy az Unicef által támogatott kelet-ukrajnai iskolák hatoda „károsodott, vagy megsemmisült” múlt hétig.

Mint elmondta: „A hírek szerint több száz iskolát talált tűzérségi, bomba vagy egyéb robbanó lövedék általi találat lakott területen.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.