Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Találat ért egy buszmegállót Avdijivkában, tíz civil vesztette életét

Ikkusztráció. Forrás: MTI/AP/Felipe Dana
not image

Kolláth Benjámin

2022. május 4. - 20:52

Tízen meghaltak, húszan megsérültek Avdijivkában, amikor egy gyár buszmegállóját tüzérségi találat ért kedden délután, közölték az ukrán hatóságok szerdán.

Előzmény:

 

Tíz civil meghalt, húsz pedig megsérült, miután egy orosz tüzérségi csapás egy avdijivkai üzem buszmegállóját vette célba kedden, közölte az ukrán főügyész, Irina Venediktova.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

Az ukrán rendőrség még az eset után posztolt képeket Telegramra, ahol közölték, hogy a területen éppen a gyár munkásai vártak műszakuk végeztével az őket hazaszállító járatra. Venediktova maga is megosztott a támadás utáni képeket Twitteren azzal a szöveggel:

„Ez az orosz katonai erők igazi arca: rakétavető-rendszerekkel tüzeltek a tömegközlekedésre váró emberekre Avdijivkában. 10 halott, 20 sebesült. A civilek hasonló, előre kitervelt meggyilkolásáról, amelyet az orosz hadsereg katonái követnek el, egész Ukrajnából érkeznek hírek.”

A The Guardian élő tudósítása szerint Donyeck térség kormányzója, Pavlo Kirilenko is megszólalt: „Az oroszok pontosan tudták, hogy mire lőnek. A munkások éppen végeztek a műszakkal és arra vártak a buszmegállóban, hogy hazamehessenek a családjukhoz.”