Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Rogov: Ukrajna gyilkos drónt küldött az ukrán lakosok „megfélemlítésére”

Fotó: A robotrepülőgépeket gyártó török cég, a Baykar TB2-es harci drónjának bemutatása a siauliai légi támaszponton 2022. július 6-án. Litván adománygyűjtés eredményeképpen mintegy 6 millió euró jött össze, hogy megvásárolják a Vanagas (litvánul: Sólyom) nevű drónt, de a gyártó vállalat végül ingyen adja oda a gépet az orosz támadás ellen védekező Ukrajnának. Az adományokból 1,5 millió eurót a drónhoz szükséges lőszerek vásárlására költenek, a többi pénzt pedig humanitárius segélyként felajánlják Ukrajnának. MTI/EPA/Valda Kalnina
not image

Koós Alexandra

2022. július 13. - 13:17

A jelentések szerint Zelenszkij fegyveresei állnak a dolog mögött, akik korábban hat drónnal támadtak meg egy dél-ukrajnai várost.

Egy helyi közigazgatási tisztviselő jelentése szerint az ukrán fegyveres erők gyilkos drónját lőtték le szerdán kora reggel a délkelet-ukrajnai Melitopol felett, amelyet a civilek megfélemlítésére és megzavarására küldtek ki éjjel.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai terület egyik oroszok által kinevezett tisztviselője a Telegram-csatornáján számolt be az állítólagos incidensről, bejegyzésében pedig arról írt, az ukrán elnök fegyveresei állnak a dolog mögött.

Kifejtette, hogy a kiküldött gyilkos drónnal Melitopol lakosait akarták megzavarni, valamint megfélemlíteni éjszaka, azonban nem jártak sikerrel, ugyanis az orosz légvédelem nem sokkal később semlegesítette a fegyvert – írta a TASS.

Június 12-én egy drónt küldtek a dél-ukrajnai Energodar felé, amely a zaporizssjai terület felszabadított részein található, Rogov pedig később közölte, miszerint az ukrán csapatok hat drónnal támadták meg a várost, amelyek közül legalább hármat sikerült elpusztítaniuk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.