Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,428 $

Ukrán jelentés: masszív bombázás érte Ukrajnát Fehéroroszországból, sorra jöttek a rakéták

Fotó: Lángokal küzdő tűzoltó a dél-ukrajnai Mikolajivban egy orosz tüzérségi támadás után, 2022. június 18-án. MTI/AP/George Ivanchenko
not image

Takács Petra

2022. június 25. - 18:16

A legfrissebb ukrán jelentések szerint a rakétákat Fehérborország területéről lőtték ki, majd nem sokkal később légitámadás érte a Csernyigiv régiót.

Fehéroroszország továbbra sem küld katonákat az ukrán frontvonalra, de az ukránok többször beszámoltak arról, hogy a háttérben segítséget adhatnak Oroszországnak, és ezeket a segítségeket a közös hadgyakorlatok során ejtik meg.

Emellett az oroszok használják a fehérorosz területeket, legutóbb állítólag onnan mértek támadást Ukrajnára. A The Guardian az AFP jelentésén keresztül számolt be arról, hogy Ukrajna azt mondta, masszív bombázás érte őket a szomszédos Fehéroroszországból.

Összesen húsz rakétáról jelentett Ukrajna északi katonai parancsnoksága a Csernyigiv régióból, ahol Desnát vették célba. Ugyan a rakéták célt értek, egyes infrastruktúrák kárt szenvedhettek, halálos áldozatokról nem számoltak be.

Az ukrán hírszerzés szerint a mai csapás közvetlen módon kapcsolódik a Kreml azon törekvéseihez, hogy társháborús félként vonják be Fehéroroszországot a több mint négy hónapja tartó ukrajnai háborúba.