Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Két illegális fegyverkereskedelmi útvonalat számolt fel az ukrán titkosszolgálat

Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videofelvételrõl készített képen egy orosz Hurrikán rakéta sorozatvetõvel tüzelnek ukrán állásokra egy meg nem nevezett ukrajnai frontszakaszon 2022. augusztus 3-án. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 27. - 17:00

Ömlenek a nyugati fegyverek Ukrajnába, ami természetszerűen magával hozza azt, hogy lesznek olyanok, akik ezzel nyerészkedni akarnak.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SSU) viszont résen volt és sikerült felszámolniuk két illegális fegyverkereskedelmi útvonalat Kijev felé, amelyen lőfegyverek, lőszerek és robbanószerek is keresztülmentek.

Az SSU-nak sikerült több olyan bűnözőt is letartóztatnia, aki ezekben a tevékenységekben részt vett, valamint jelentős mennyiségben foglaltak le fegyvereket is. Mindkét útvonal Kijevbe vezetett, így még belföldön meg tudta a titkosszolgálat oldani a problémát.

Közleményük szerint a Kijevben letartóztatott férfiak Cserkaszi megye lakosai, ezen kívül nem árultak el róluk információkat. Annyit tudni még, hogy a fegyverkereskedő csoport kifejezetten olyan személyeket keresett a fővárosban, akiknek vannak alvilági kapcsolatai.

A nyomozók a kijevi útvonal felszámolása során 12 darab harci gránátot, hat különböző márkájú pisztolyt, egy puskát, 270 tárnyi töltényt és kisebb fegyverek alkatrészeit is lefoglalták, valamint 1.2 hrivnya készpénzt.

Egy másik gyanúsítottat, aki szintén fegyverkereskedelemben volt érdekelt, a frontvonalak közelében, Kelet-Ukrajnában tartóztattak le. A gyanúsítottról annyit tudni, hogy Vinnicja megye lakosa és illegálisan akart katonai felszereléseket szállítani autójával azzal a célból, hogy később eladja őket bűnözői köröknek.

A nyomozók a kelet-ukrajnai férfi letartóztatását követően 14 darab gránátot, 25 darab detonátort, 2 darab AK-74-es Kalasnyikov automata fegyvert, gránátvetőbe való gránátokat, valamint 3000 tárnyi lőszert foglaltak le.

Az SSU kijelentette, hogy a büntetőügyeket megnyitották már a fegyverkereskedők esetében, akiket illegális fegyverbirtoklás és egyéb bűncselekmények miatt fognak bíróság elé állítani.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.