Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Újraindította a Gazprom a gázszállítást Olaszországba 

Fotó: Unsplash
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 5. - 10:00

Ausztria nem volt hajlandó elfogadni a Gazprom által szállítani tervezett mennyiséget, de az cégnek sikerült megállapodni az osztrák kormánnyal. 

Az orosz Gazprom vállalat szerdán közölte, hogy újraindítja a gázexportot Ausztrián keresztül, elsősorban Olaszországba, miután a hétvégén szabályozási kihívások miatt felfüggesztették az áramlást – írja a Reuters

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Hozzátették, hogy a vállalat és az olasz ügyfelek megoldást találtak a gázértékesítésre az ausztriai szabályozási változásokat követően.

„Az osztrák üzemeltető közölte, hogy kész megerősíteni az LLC Gazprom Export szállítási jelöléseit, ami lehetővé teszi az Ausztrián keresztül történő orosz gázszállítások újraindítását” – közölte a Gazprom.

A Kreml ellenőrzése alatt álló vállalat szombaton ismertette, hogy az Ausztrián keresztül történő gáztranzitot felfüggesztették, miután a hálózatüzemeltető nem volt hajlandó megerősíteni a szállítási nominációkat, vagyis a Gazprom által szállítani tervezett mennyiséget.

Az osztrák kormány szerint a Gazprom nem írta alá a szükséges szerződéseket.

Az orosz gáz jelenleg az olasz import mintegy 10 százalékát teszi ki, szemben a korábbi 40 százalékkal – mondta egy, az ügyhöz közel álló forrás –, miközben az Algériából és az északi országokból származó gáz részaránya nőtt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.