Pesti tinik mentettek életet az 52-es buszon

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 4. - 13:14

Az élet néha egészen meglepő helyzeteket tud produkálni, amikor a gyors reacióképesség szó szerint életeket tud menteni.

Ez történt a tegnapi nap folyamán az 52-es buszon is, ahol egy 70 év körüli idős asszony lett rosszul hirtelen – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat.

Az idős hölgy segítségére azonnal odasietett két tinédzser, akik előbb megállították a buszt, majd azonnal értesítették a mentőket.

A mentésirányító szerencsére rutinos volt, így több mentőegységet is riasztott a helyszínre, miközben a két fiatal megvizsgálta az instrukciók alapján a nőt.

Mivel észlelték, hogy nem lélegzik, ezért azonnal megkezdték az újraélesztését, amit a néhány perc múlva kiérkező mentők folytattak már emelt szintén.

Mint írják, az életmentés még sokáig zajlott a buszon, az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt a mentősök.

Az OMSZ mihamarabbi felépülést kívánt az idős asszonynak, valamint megköszönték a két fiatal azonnali segítségét és nyugalmát, amivel megmentették az asszony életét.