Újra visszatért az idősek vásárlási idősávja Szolnokon

Caldas da Rainha, 2020. április 18. Szájmaszkot adnak egy idős embernek a portugáliai Caldas da Rainha újra megnyitott zöldségpiacán 2020. április 18-án, a koronavírus-járvány idején. A portugál hatóságok enyhítettek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseken. MTI/EPA-ANSA/Jose Sena Goulao
not image

Borbély Fanni

2020. november 6. - 13:54

Szolnok városának polgármestere a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben tájékoztatta a város polgárait a régi-új intézkedésről.

Szolnok városának polgármestere a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben tájékoztatta a város polgárait a régi-új intézkedésről.

A kormány korábbi intézkedéseihez hasonló idősáv visszaállítása értelmében a szolnoki piacokon jövő hétfőtől reggel 8 és 10 óra között kizárólag 65 év feletti személyek vásárolhatnak majd. A 70 ezer fős város vezetése ily módon szeretne hatékonyabban fellépni a vírus terjedése ellen, mivel sok idős állampolgár él a településen.

Az első vásárlási idősáv elrendelése a járvány első hullámában történt meg, mikor is reggel 9 és dél között minden kereskedelmi egységben csak a 65 év felettiek tartózkodhattak. Bár egyelőre csak Szolnokon aktuális újra a korlátozás, nem elképzelhetetlen, hogy a kormány által június közepén eltörölt szabályozás újra visszatér a koronavírus-járvány okozta egyre csak emelkedő megbetegedések miatt.