Dollár
392,70 Ft
Euró
406,14 Ft
Font
470,24 Ft
Bitcoin
16,849 $

Hamis spanyol igazolvánnyal próbált bankszámlát nyitni Újpesten, de lebukott

Fotó: Kényszerítő eszközök bemutatója a Múzeumok éjszakáján a rendőrség Teve utcai székházánál 2021. június 26-án. MTI/Lakatos Péter

Takács Petra

2022. január 19. - 03:41

A budapesti rendőrök lezárták a nyomozást a férfival szemben, aki hamis spanyol személyivel próbált bankszámlákat nyitni Magyarországon több bankban is.

Tavaly február 11-én egy angolul beszélő ügyfél ment be egy újpesti bankfiókba számlát nyitni, majd spanyol személyi igazolványt nyújtott át az ügyintézőnek, aki számára gyanúsnak tűnt az okmány eredetisége.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A bank értesítette a hatóságokat, majd a IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei előállították és kihallgatásra vitték a külföldi állampolgárt, ahol kiderült, hogy nem beszél spanyolul, illetve, hogy valójában román nemzetiségű.

A rendőrség közleményéből az is nyilvánosságra került, hogy a 33 éves férfi összesen négy magyar pénzintézetben próbált a hamis igazolvánnyal bankszámlát nyitni, de egyik esetben sem járt sikerrel, valamint egy telefonszolgáltatónál vásárolt SIM kártyákat a hamis okmány adatai alapján.

Súlyos baleset Sárvárnál, mentőhelikopter is érkezett a helyszínére

Ötrendbeli közokirat-hamisítással gyanúsítják G. N.-t, aki végül beismerő vallomást tett, ezután pedig az újpesti rendőrök őrizetbe vették, majd a nyomozók továbbították az ügy iratait az illetékes ügyészség részére.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.