Hasznos újítás érkezik a Facebookhoz, lelassíthatjuk vele a kommentelést

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.23 - 14:01

Mint ahogyan azt például Twitchen vagy YouTube-on megszokhattuk, a lassú üzemmódnak köszönhetően sokkal átláthatóbbá válik egy élő videó alatt a beszélgetés – ezt a funkciót a Facebook is átveheti.

A Facebook szerint megtalálták a módját annak, hogyan tudnák megfékezni az indulatos, dühös kommentelőket anélkül, hogy a cenzúra eszközeihez kellene nyúlniuk.

Az Infostart értesülései szerint a világ legnépszerűbb közösségi platformján található csoportok adminisztrátorai kapnak majd egy új jogosultságot, ezáltal nem kell azonnal letiltaniuk az embereket, vagy leállítani a hozzászólás lehetőségét.

Ha egy heves vita alakul ki, akkor lelassíthatják a moderátorok a beszélgetést úgy, hogy a kommentek nem azonnal bukkannak fel, hanem csak valamivel később, ami lényegében egy pszichológiai eszköz is, mivel az indulatból írás mértéke jelentősen csökkenhet.

A Conflict Alert nevű technológia is segíti az újítást, amivel a moderátor könnyedén felkeresheti azokat a kommentháborúkat, ahol ráférne a tisztítás az üzenőfalra és a bejegyzés alatti hozzászólásokra.

Először csak angol nyelvterületen fogják tesztelni a funkciót, azonban ha beválik, akkor világszerte elérhetővé teszi a Facebook, így egyszerűbbé válhat a nyilvános cseverészés a csoportokban.