Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Továbbra is elmegyógyintézetben tartják az újbudai rendőrgyilkost

Fotó: Jáger István XI. kerületi rendőrkapitány (b) és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. MTI/Lakatos Péter
Bűnügy
not image

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrgyilkos jelenleg is elmegyógyintézetben van, és nem kizárt, hogy megúszhatja a börtönt, miután végzett egy fiatal rendőrrel.

Mindenkit megdöbbentett a fiatal rendőr halála, aki az életével fizetett a támadásért. Január 13-án történt a tragédia, majd ezt követően lövéssel tették ártalmatlanná a gyilkost, aki túlélte az elfogás pillanatait, majd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került.

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta a Mandinert, hogy a rendőrgyilkos továbbra is kényszerintézkedés hatálya alatt áll, és a fogvatartás helyszíne nem változott. Ennél többet viszont nem közölt az ügyészség Sz. Szilárd ügyében, akinek az elmeállapota sem ismert.

A Mandiner azt írja, május 10-ig volt letartóztatásban a férfi, és megvizsgálták az elmeállapotát. „Ennek eredményeként az ügyészség végül a letartóztatás megszüntetését és a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.”

A meglévő információk szerint valószínűsíthető, hogy a férfi nem beszámítható, és ha ez valóban így van, akkor elkerülheti a börtönt. Baumann Péter rendőr főtörzsörmester azonban már semmilyen módon nem kaphatja vissza az életét, ő az, akit halálos sebeket szenvedett a támadásban.

Péter februárban töltötte volna be a 30. életévét, akit röviddel a gyilkosság után hősi halottnak nyilvánítottak. A fiatal rendőr imádta a munkáját, kiválóan látta el a feladatait, és szép karrier állt előtte.